Hvorfor en hjemmeside?

Anton Helmersberg døde i 1993 før internettens store gjennombrudd. Det er derfor lite digital informasjon å finne om hans liv og verker. Denne hjemmesiden er et forsøk på å endre dette. Det er også et mål å komme i kontakt med personer som kjente Anton Helmersberg eller som er i besittelse av hans kunst. All informasjon, historier og bilder av kunstverk mottas med stor glede. 

Flere postkortsamlere har kommentert mangler og feil i merkingen av kortene. Dette er flott! Ta kontakt om dere oppdager uregelmessigheter.

Send en beskjed via kontaktskjemaet, skriv i gjesteboken, eller legg igjen en kommentar.

Noen ord om meg

Jeg er et av Anton Helmersbergs to barnebarn. Bestefar døde da jeg var 9 år gammel, og selv om jeg har mange minner er hjemmesiden også et forsøk på å bli bedre kjent med han som menneske og kunstner.

"Omgitt av kunst føler man seg aldri alene" sa min mormor. Man trenger ikke å ha studert kunsthistorie for å få glede av, eller å bli berørt av kunst. Det viktigste er kanskje å frigjøre seg fra tanken om å skulle forstå og forklare det man ser og opplever.
  
Jeg håper dette nettstedet kan være til glede for familie, venner, de som kjente bestefar, besitter hans verker, og andre kunstinteresserte.

Atelier Oslo.